IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Kirjoista ja ruusuista

Kirjoista ja ruusuista

Hyvää Kirjan ja ruusun päivää!

Päivään liittyvä perinne – mies lahjoittaa naiselle kukkasen ja nainen miehelle kirjan – ei vastaa käsitystämme tasa-arvosta. Meillä onnekkailla mokomilla on kuitenkin näin 2010-luvulla mahdollisuus muovata tästäkin traditiosta omannäköisemme.

On selvää, että niin kukkia kuin luettavaakin ansaitsevat kaikki – ja huomattavasti useammin kuin kerran vuodessa! Ostammekin kirjoja ja kimppuja säännöllisesti sekä itsellemme että lempi-ihmisillemme, sukupuolesta riippumatta.

Liputamme joka tapauksessa Kirjan ja ruusun päivän puolesta, sillä se yhdistää kaksi lempiasiaamme maailmassa. Tiesittekö, että Unesco on julistanut kyseisen päivän myös Maailman kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi? Unescon mukaan kirjat nimittäin "ansaitsevat erityisen päivänsä, jolloin niitä juhlitaan vapauden, yhteenkuuluvuuden ja rauhan symboleina". Suuria sanoja – ja niin tosia.

Rauhaa, rakkautta, ruusuja ja romaaneja päiväänne! 

Anna ja Taina

Kuva: Jyrki Pälviö 1961 / Journalistinen kuva-arkisto / Alma Media / Uuden Suomen kokoelma

Huhtikuun helmet

Huhtikuun helmet

Sopivan suuruisia ponnisteluja

Sopivan suuruisia ponnisteluja