IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Ihanan nolo päiväkirjaklubi

Ihanan nolo päiväkirjaklubi

Olen halunnut Korjaamon Päiväkirjaklubille suurin piirtein niin kauan kuin se on ollut olemassa. Matkaan tuli mutkia, ja lopulta kului kolme vuotta ennen kuin joulukuussa 2017 päädyin klubille ensimmäistä kertaa. Jäin heti koukkuun.

Nauran harvoin ihan emojina, vedet silmissä. Päiväkirjaklubilla niin käy aina. Konseptihan on yksinkertaisuudessaan nerokas: kourallinen hullunrohkeita ihmisiä, jotka lukevat teiniaikaisia tekstejään täydelle salilliselle ventovieraita ihmisiä. Illan kruunaa huutonaurun rytmittämä Noloin teiniruno -battle. 

Päiväkirjaklubilla käyminen on melkoista aikamatkailua. Kun tuntemattoman ihmisen teksti humauttaa mieleen tarkkarajaisia muistikuvia omilta yläasteajoilta, huomaa että oma nuoruus on täynnä jaettuja muistoja, suoranaisia sukupolvikokemuksia. Muutamia mainitakseni: Apulannan Ilona, Anytimen tahmea huulikiilto ja WhatsAppin esiäidit eli kirjevihkot. Toisaalta samastumispintaa löytyy myös niistä päiväkirjamerkinnöistä, jotka on kirjoitettu ennen syntymääni.

Yksi asia onkin käynyt selväksi Korjaamon vintillä: nuoruus on aina rämpimistä ja sekoilua. Se on sitä Järvenpäässä ja Kainuussa, ostareilla ja kristillisessä opistossa, vuonna 75 ja 2000-luvulla. Päiväkirjaklubilla on helppo muistaa, että jokainen meistä on ollut tasan yhtä nolo. Todennäköisesti edelleen on, vaikka olisikin vuosien varrella oppinut piilottamaan sen (ja päiväkirjansa). Se on huojentava huomio vielä näin kolmenkympin kynnykselläkin.

Klubit myydään käsittääkseni aina loppuun, mutta ensi viikon lauantaille 31.3. näyttäisi vielä olevan paikkoja. Tulkaapa mukaan nauramaan ja itkemään!

Taina

"On annettava anteeksi kaikki tämä"

"On annettava anteeksi kaikki tämä"

Runoa lue! Poesian Runokirjakauppa Vallilassa hurmaa

Runoa lue! Poesian Runokirjakauppa Vallilassa hurmaa