IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Lokakuun helmet

Lokakuun helmet

Harju 8
Voitte uskoa että hihkuin ilosta kun kuulin, että kotikulmilleni avataan paikka, jonka slogan kuuluu “Ruokaa, juomaa ja kukkia”. Ihastuttava Harju 8 täyttää Vihreän holvin jättämän aukon Sörkän ravintolaskenessä ja tarjoaa sekä vatsantäytettä että silmänruokaa. (“Porkkanapihvit” kuulostaa koululounaalta, mutta maistui taivaalliselta! Testatkaa vaikka!)

Harju8.jpg
Harju8b.JPG

Sokerimantelit
Lokakuu vaatii lohtuherkkuja. Olen löytänyt uuden suosikin: sokerihuurretut mantelit. Nam! Näitä olisi varmaan helppo tehdä itsekin, mutta haen omani Puresta – koska lokakuu.

Syksyisen Helsingin kodikkaimmat lukupaikat
My Helsinki on (näköjään jo huhtikuussa) listannut kuusi kaupungin mukavinta lukusoppea, ja näin syksyllä tällainen listaus on ajankohtaisempi kuin koskaan. Villa Angelikaa emme ole vielä ehtineet valloittaa, mutta muuten allekirjoitamme jokikisen! Lisäisimme tosin listalle vielä Kallion kirjaston, Vaasankadun kahvila Pequenon ja Akateemisen yläkerrassa sijaitsevan Cafe Aallon. Mikä on sinun lempilukupaikkasi Helsingissä?

Ilmastokeskustelu
Ilmastonmuutos ahdistaa, siinä ei ole mitään uutta. Sen sijaan uutta on se, kuinka paljon aiheesta on viime aikoina keskusteltu. (Esimerkiksi tämä Ylioppilaslehden kommentti on itkettävän hieno puheenvuoro ja tämä Vihreän langan kolumni puolestaan riemastuttavan tiukkasanainen hätähuuto.)

Saatan olla yltiöoptimisti, mutta olen ollut näkevinäni ympärilläni toivonkipinöitä paitsi julkista keskustelua seuratessa, myös esimerkiksi Ilmastomarssilla ja ystävien kanssa keskustellessa.

On laiskaa ja vaarallista uskotella itselleen, että omilla valinnoilla ei ole minkäälaista vaikutusta mihinkään. Silti on selvää, että nyt tarvitaan niin nopeita ja perustavanlaatuisia muutoksia, etteivät yksilöt yksin niihin pysty. Elättelen toivoa, että ilmasto on nyt (vihdoinkin!) niin tapetilla, etteivät päättäjät enää voi sitä sivuuttaa.

Ruska.JPG

Taina ja Anna

Marraskuun helmet

Marraskuun helmet

Lasten planeetta – Pulkkista parhaimmillaan

Lasten planeetta – Pulkkista parhaimmillaan