IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Marraskuun helmet

Marraskuun helmet

Pakomatkat palmun alle
Tällainen kaikkien aikojen pimein marraskuu on saanut monta kertaa tuumimaan, että sitä antaisi mitä vain, jos voisi teleportata johonkin vehreään paikkaan hengittelemään pehmeää trooppista ilmaa. Mutta – oikeastaan se ei ole ollenkaan mahdoton haave!

Helsingissä palmun alle pääsee nimittäin ratikalla. Töölönlahden Talvipuutarha ja Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha pitävät ihmisen järjissään, kun pakkasviima ja pimeys valtaavat kadut. Talvipuutarha on ilmainen, kasvitieteellisen ovet aukeavat Museokortilla.

PS Pidemmän oodimme Kaisaniemen kasvitieteelliselle puutarhalle löydät täältä.

Katto.jpg

Yle Areenan pohjoismainen sarjakattaus
Norjassa osataan tehdä timanttista draamaa – eivätkä tanskalaiset jää yhtään jälkeen. SKAM-huuman jälkimainingeissa pohjoismaisia draamasarjoja on tipahdellut katsottavaksi Areenaan mukavaan tahtiin. Viisi suositusta:

  • Nuoret ja lupaavat Pari-kolmekymppiset ystävykset tavoittelevat unelmiaan ja kipuilevat niin ystävyys- kuin parisuhderintamallakin. Plussaa mm. moniulotteisista henkilöhahmoista ja visuaalisuudesta: Oslon kesä on niin kaunis ja tunnistettava! Tämän haluaisin katsoa aina vaan uudestaan ja uudestaan.

  • Levottomat sydämet Samat speksit kuin edellisessä (ei ihan yhtä sydämeenkäyvä, mutta äärimmäisen koukuttava).

  • Yksi yö Nimensä mukaisesti yhteen yöhön sijoittuva 10 jakson sarja kahden aikuisen treffeistä, jotka eivät todellakaan etene tavanomaisen kaavan mukaan.

  • Lovleg Hilpeä sarja 15-vuotiaasta Gunnhildista, joka muuttaa pikkukaupunkiin opiskelemaan. Tätä katsoessa saa nauraa – ja olla vähän sydän syrjällään päähenkilön puolesta.

  • Blank 19-vuotias Ella viettää välivuotta ja yrittää päättää, mitä haluaisi elämällään tehdä. Tämän kanssa olen vasta ihan alkumetreillä, mutta ensimmäisten jaksojen perusteella sarjassa on jotain mutkatonta, jopa SKAM-henkistä.

Kaktukset.jpg

Armollisuus
Ei mikään muukaan kuki marraskuussa – miksi meidän pitäisi? Paras mahdollinen ratkaisu olisi tietysti käpertyä talviunille kuin karhu tai Muumipeikko. Jos se ei ole mahdollista, kannattaa ainakin antaa itselleen lupa olla hyvällä omallatunnolla kaamosmoodissa. Nyt jos koskaan saa laskea rimaa.

Muistetaan myös pitää itsestämme hyvää huolta ja tarjota mielelle ja keholle sitä, mitä ne milloinkin sattuvat kaipaamaan. Joskus se voi olla tosi-TV:tä, Hesen kasvistortillaa ja joulusuklaata, toisinaan taas meditaatiota, runoja ja vihermehuja – ja niitä palmuja.

Taina ja Anna

Tammikuun helmet

Tammikuun helmet

Lokakuun helmet

Lokakuun helmet