IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

"Perjantaina oli kevät"

"Perjantaina oli kevät"

Näissä alkukevään (tänä vuonna täytyy tosiaan puhua alkukeväästä, vaikka vappuun on enää kolme viikkoa) päivissä on taikaa, jota on melkein mahdoton saada sanoiksi. Samastun nuoreen Aila Meriluotoon, joka kirjoitti päiväkirjaansa 26.2.1945:

Perjantaina oli kevät. Niin ehdottomasti kevät ettei se ollut pelkästään kauneutta. Bulevardin puut olivat hereillä. Kaikki oli hereillä. Kivitalot, aurinkoiset kivimuurit sinistä taivasta vasten. Vastaluotua ja koskematonta. Ajatuksenkin koskematonta. Sanatkin.

Voi että olen näin elävä. Ei kukaan muu voi olla näin elävä. Hoen aina elämää, mutten pysty ilmaisemaan tätä muulla tavoin. Minä olen väkevästi ja tempomatta elämä itse. Seison avoinna, ja kaikki tapahtuu minussa.”

Aila Meriluoto, Lasimaalauksen läpi (1986, sisältää päiväkirjamerkintöjä vuosilta 1944-47)

Ihantola.jpg

Taina

PS Kuvissa ei näy Bulevardia vaan Kallion kaunein talo, Ihantola. Aina ohikulkiessani mietin, kuka onnekas noissa torneissa mahtaa asustaa.

Lyhyesti kerran kuussa

Lyhyesti kerran kuussa

Yrjönkadun paratiisi

Yrjönkadun paratiisi