IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Helmikuun helmet

Helmikuun helmet

Helmikuussa meitä ihastutti erityisesti...

Laskiaispullasesonki (jota voi ihan hyvin venyttää vielä viikon tai pari)
Mantelilla vai hillolla, miten teillä syödään nuo alkutalven parhaat pullat? Me valitsemme mantelin, mutta jos oikein hurjalle päälle heittäydymme, saatamme laittaa molempia. Kyllä, päällekäin. Kokeilkaa vaikka.

Valo
Miten se yhtäkkiä lisääntyykin niin äkkiä, tulvien? Ja onko mitään kauniimpaa kuin jylhät vanhat kivitalot talvivalossa?

Kallion kirjasto
Kun ensimmäistä kertaa pujahdin remontin jäljiltä uudelleen avattuun Kallion kirjastoon, tuntui kuin olisin päässyt kotiin. Kaunis lähikirjasto on arjen luksusta.

Pilven Piirtäjät
Siitä asti kun Pilven Piirtäjien haikeankepeä sinkku Talviunta ilmestyi, emme ole juuri muuta kuunnelleetkaan. Kappale on kuin tehty niihin päiviin, kun turnausväsymys vaivaa ja sitä haluaisi vain käpertyä peittopesään odottamaan kevättä (ja lisää lauluja Pilven Piirtäjiltä).

Veriappelsiinikausi
Edes kuoriminen ei ärsytä, niiiin hyviä ne ovat! Verkkopussillinen Taroccoja päivässä saattaa tosin kieliä akuutista C-vitamiinin puutoksesta...

Von Wrightin veljesten näyttely Ateneumissa
Näyttely on avoinna enää tämän päivän ja huomisen. Jos siis mielit nähdä nämä hurmaavat luonnon kuvittajat, kiiruhda! Veljesten valokuvamaisen tarkoissa, huone huoneelta jatkuvissa lintumaalauksissa on jotain todella suloista. Oma suosikkini veljeksistä on Magnus. Eniten pidin simpukkamaalauksista, kukista ja kasveista, metsot ovat aina tuntuneet kovin vieraannuttavilta. Tiesittekö muuten, että Wrightit olivat ensimmäisiä suomalaisia, jotka elättivät itsensä taiteella?

Anna ja Taina

"Kuka sanoo mikä on oikea tapa olla ihminen?"

"Kuka sanoo mikä on oikea tapa olla ihminen?"

Talviklassikot

Talviklassikot