IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Yrjönkadun paratiisi

Yrjönkadun paratiisi

Tiesittekö, että Helsingin keskustassa on teleportti? Sitä kävelee Yrjönkadulla tavallisena perjantaina, pujahtaa Uimahalli-kyltin alta vaatimattomaan porttikäytävään ihan Forumin kupeessa – ja saapuu aivan toiseen aikaan ja todellisuuteen. 

IMG_3861.JPG

On paikkoja, joita hehkutetaan, mutta joissa ei silti tule käyneeksi, ja joiden ihanuuden todella tajuaa vasta, kun sinne asti pääsee. Yrjönkadun uimahalli on sellainen paikka.

Yrjönkadun uimahalli on Suomen vanhin; se on valmistunut vuonna 1928. Ja sen todella aistii – ihastuttavalla tavalla! Vihreät marmorit ja pienet lepohytit vievät aivan toiseen maailmaan. Tunsimme olomme romaanin sankarittariksi, jotka ovat parantolassa toipumassa keuhkotaudista. Vannomme, että Yrjönkadun ilmapiiri parantaa keuhkotaudin lisäksi myös monta nykyihmisen vaivaa.

Jokainen kakkoskerroksen vierailija saa kylpytakin ja pyyhkeen sekä oman lepohytin, jossa on yksinkertaiset vuoteet ja pienellä "parvekkeella" pöytäryhmä ruokailulle.

Ravistelimme työpäivän harteilta, kääriydyimme kylpytakkeihimme ja kippistimme kir royaleillamme. Kaksituntinen uimahallissa meni yhdessä hujauksessa ja oli silkkaa onnea alusta loppuun. Sillä aikaa kun uimme ja saunoimme, tarjoilija oli kattanut pöytäämme etanapannun, saaristolaisleipää ja simaa (!). Harvoin on olo ollut yhtä kuninkaallinen kuin silloin, kun sai astella höyrysaunan eukalyptuksentuoksuisesta valkeudesta valmiiseen pöytään.

Yrjönkatu2.jpg

Vasta viime metreillä hoksasimme, että yläkerrasta olisi löytynyt myös puusauna – olimme niin päät pyörällä kaikesta ihanasta, ettemme edes hoksanneet etsiä sitä. No, ensi kerralla sitten!

Yrjönkadulle me nimittäin aiomme palata vielä monta, monta kertaa. Niin ihmeellisen onnellinen, leijuva olo uimahallireissusta jäi koko viikonlopuksi.

Anna ja Taina

"Perjantaina oli kevät"

"Perjantaina oli kevät"

Maaliskuun helmet

Maaliskuun helmet