IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Maaliskuun helmet

Maaliskuun helmet

IMG_1721.JPG

Maaliskuussa meidät hurmasi...

Air de Paris
Poteeko kukaan muu kroonista Pariisi-kaipuuta? HAM tarjoaa lievitystä vaivaan: Air de Paris -näyttely vie kävijänsä suoraan edellisvuosisadan Pariisin puistoihin ja ateljeihin. Eri taiteilijoiden töistä koostettu näyttely perustuu Leonard ja Katarina Bäcksbackan kokoelmaan. Kevään vielä viipyessä on helppo samastua Leonardin sanoihin: "Kun asuu Pohjoisessa niin kuin minä, sitä haluaa joitakin kauniita asioita sydäntään ilahduttamaan."

Pupuneidin hedelmärakeet
Pääsiäinen on täällä! Lempilauseet on heikkoina kauniisti pakattuihin pääsiäismuniin, suloisiin suklaapupuihin ja etenkin Pupuneidin hedelmärakeisiin. Paras karkkiaika vuodesta! Tänä vuonna ihastusta herättää myös Pure-kaupan irtomyynnistä saatavat appelsiinisuklaa-mantelit. 

Sipulikukkien sesonki
Papukaijatulppaanit, perunanarsissit, ylväät pikkuruiset ´Tête-À-Tête' -narssisit, helmililjat, ranskalaiset tulppaanit... ne kaikki ovat maaliskuun mukana täällä. Kukkienrakastaja on tänään onnea (ja ikkunalaudat kukkia) täynnä.

IMG_1838.JPG

Bättre Folk -festivaalin odotus
Hailuodossa järjestettävä Bättre Folk -festivaali julkaisi esiintyjänsä maaliskuun alussa. Tarjolla on ihanaa musiikkia (esimerkiksi Vestaa ja Pariisin Kevättä) sekä kiinnostavia kirjailijoita. Oman kirjallisen performanssinsa kanssa lavalle nousevat muun muassa Koko Hubara, Ronja Salmi ja Pajtim Statovci. Lempilauseita ei malta odottaa, sillä Bättre Folk oli ehkä viime kesän paras asia. Festarimiljöönä Hailuoto on hurmaava: Suomen suurimmalla saarella on ihania hiekkarantoja, suloisia mökkejä, majakka, satama ja täysin omaleimainen kesäyön valonsa, joka syntyy yöttömästä yöstä ja kaikkialla ympäröivästä merestä. Lempilauseita suosittelee lippujen hankkimista hyvissä ajoin – ne nimittäin myydään joka vuosi loppuun.

Kirkasvalolampun vieminen ullakolle
Voi tätä onnea, kun jo kuudelta sarastaa!  

Anna ja Taina

Yrjönkadun paratiisi

Yrjönkadun paratiisi

"On annettava anteeksi kaikki tämä"

"On annettava anteeksi kaikki tämä"