IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Huhtikuun helmet

Huhtikuun helmet

Lenkkarit kuivalla asvaltilla
Kyllä te tiedätte sen olon, kevyen ja voittamattoman. Ysärin lapsella alkaa tietenkin väistämättä soida päässä Ultra Bran Kroketti.

IMG_4483.jpg

Linnunlaulu
Toinen meistä muutti juuri pois Helsingin keskustasta paikkaan, jossa joka ikkunasta näkee metsää. Ah! Tällä hetkellä parasta muutossa on ollut linnunlaulu: se herättää ja pitää seuraa työmatkoilla, herättää uteliaisuuden ja saa pohtimaan lintujen sielunelämää. Jo monena aamuna olen nappaissut kuulokkeet pois korvilta ja keskittynyt kahdenkymmenen minuutin kävelymatkan ajan luontoterapiaan. Aamuaurinko ja mustarastaan polveileva laulu on mindfullnesia parhaimmillaan. Ajatuksetkin tuntuvat astetta kirkkaammilta, kun keskittyy vain luonnon omaan aamusinfoniaan.

IMG_4630.jpg

Tyrnit (miksi löysin ne lähikaupasta vasta nyt?)

Oranssi aurinkosmoothie, onko parempaa tapaa aloittaa päivää ja pitää kevätflunssa loitolla? Tällä hetkellä Lempilauseita on koukussa komboon: pakastettua banaania, mangoa, inkivääriä, loraus appelsiinimehua ja aimo kourallinen oransseja tyrnimarjoja. Myös luonnonjugurtti sopii joukkoon lempeyttä antamaan. Kuvittelimme pitkään tyrnien olevan kamalan kalliita, kunnes nämä Pirkka-tyrnimarjat osuivat kohdalle. Suosittelemme kokeilemaan, näihin jää koukkuun.

Aamun kirja
Yle Areenasta löytyvä Aamun kirja on loistava konsepti: kiinnostavien kirjailijoiden haastatteluita kompakteina 10-15 minuutin paketteina (eipä sillä, etteikö näitä tyyppejä kuuntelisi mielellään vaikka tunteja, mutta tässä muodossa haastattelut toimivat arjessa helppoina välipaloina). Tämän vuoden puolella haastateltavina ovat olleet mm. suuresti fanittamamme Kjell Westö, Saara Turunen ja Pauliina Rauhala, ja arkistoista löytyy suosikkeja Minna Rytisalosta Riitta Jaloseen.

IMG_4608.jpg

Parsakausi
Parsasesongissa parasta on se, että siitä tietää kevään koittaneen. Toiseksi parasta on parsa itse. Öljyssä paistettuna, risotossa, piirakassa... Jos mahdollista, viileän valkkarilasillisen kanssa nautittuna.

IMG_3687.JPG

Joogastudio Roots
Syksyn 2017 ehdottomasti paras päätös oli kävellä ex tempore Kallion Vaasankadulla sijaitsevaan kahvila-joogastudio Rootsiin. Kuulostaa ehkä hurahtaneen hömpötykseltä, mutta tuo paikka on parantanut elämänlaatuani, keskittymistäni ja onnellisuusprosenttejani moninkertaisesti. Rootsissa on aina ihanan lämmin ja tervetullut tunnelma; ensimmäisenä kun astut sisään, sinua tervehditään hymyllä. Ja varoitan – se hymy myös tarttuu. Aidosti! Aina Rootsista kotiin lähtiessäni tassuttelen onnellisena hangonkeksinä ulos Vaasankadulle, ja maailma tuntuu taas hivenen mahdollisemmalta paikalta elää, olla ja haaveilla. Parasta joogastudiossa on sen monipuolinen tarjonta: on virtaavaa flowta, rauhoittavaa yinia, perinteistä astangaa – kaikkea hieman erilaisilla painotuksilla ja tasoilla. Sopii vaihtelunhaluiselle ja hieman rauhattomuuteen taipuvaiselle duracell-pupulle erinomaisesti. Suosittelen erityisesti Emilian tunteja: hurmaavin, lempein ja läsnäolevin joogaohjaaja ikinä! Kokekaa. <3

Anna ja Taina

Huopalahden lumoava Kirjaklubi

Huopalahden lumoava Kirjaklubi

Kirjoista ja ruusuista

Kirjoista ja ruusuista