IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Lyhyesti kerran kuussa

Lyhyesti kerran kuussa

Viikonloppuvinkki helsinkiläisille: ilmainen lyhytelokuvanäytös Katajanokalla tänään kolmelta! Paljon paremmin ei sunnuntai-iltapäiväänsä voi käyttää.

Suomen elokuvasäätiö järjestää Lyhyesti kerran kuussa -näytöksiä Kino K13 -elokuvateatterissa (yllätys, yllätys) kuukausittain. Olen käynyt niissä säännöllisen epäsäännöllisesti viime vuosina ja nähnyt lyhytelokuvia muun muassa kiusallisista ensitreffeistä, rakkaudesta ja rakkauden loppumisesta, perhesuhteista, masennuksesta, nuoruudesta ja vanhuudesta. Ihan joka kerta olen nauranut, oivaltanut tai liikuttunut (usein kaikkia näitä).

Lyhäreiden katsominen on kuin novellien lukemista: on samaan aikaan ihanaa ja kamalaa hypätä maailmasta ja tunnetilasta toiseen. Näytökset on aina koottu jonkun teeman ympärille, mutta elokuvat ovat silti virkistävän erilaisia keskenään.

K13.jpg

Kino K13 on rakennettu tunnelmalliseen vanhaan makasiinirakennukseen, ja sinne mennessään saa kaupan päälle sunnuntaikävelyn Skattan hurmaavilla kaduilla. Tavaksi on tullut käydä leffojen jälkeen vielä mantelicroissantilla tai korvapuustilla Kanavarannassa Johan & Nyströmillä.

Tänään kannattaa lähteä liikkeelle siksikin, että näytös on viimeinen ennen kesätaukoa. Sali tulee tavallisesti täyteen, eli ajoissa paikalle!

Taina

Lyhyesti kerran kuussa su 15.4. klo 15, SES-auditorio Kino K13 (Kanavakatu 12)

Hurmaava Simon

Hurmaava Simon

"Perjantaina oli kevät"

"Perjantaina oli kevät"