IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Sopivan suuruisia ponnisteluja

Sopivan suuruisia ponnisteluja

”Mutta Niiskuneiti oli löytänyt ensimmäisen rohkean krookuksen nenännipukan. Se oli pistänyt esille lämpöisestä maasta eteläisen ikkunan alla eikä ollut vielä edes vihreä. – Pannaan lasi sen päälle, Niiskuneiti sanoi. Siten se selviää kylmästä yöstä. – Älä pane, sanoi Muumipeikko. Anna sen selvitä miten parhaiten taitaa. Minä luulen, että se selviää parhaiten, jos sillä on vähän vaikeuksia.” Tove Jansson, Taikatalvi (1958) 

Muumit sen tietävät – taas. Kyllä ihmisen (ja krookuksen) on hyvä saada ponnistella hieman. Sopivasti.  

Krookukset 2.jpg

Nyt on muuten paras hetki tehdä kukkabongauskävelyitä, parasta ajanvietettä keväällä! Lempilauseita on löytänyt ainakin jo lumikelloja, skilloja, leskenlehtiä sekä juurikin näitä krookuksia. 

Varmana vinkkinä: tämän kauniin krookuspenkin löytää joka kevät Esplanadin puistosta, Svenska Teaternin takaa. Tänne pyhiinvaellammme joka vuosi, kevään ensimmäisille krookuksille. 

Sopivan suuruisia ponnisteluja sunnuntaille.

Anna

Kirjoista ja ruusuista

Kirjoista ja ruusuista

Hurmaava Simon

Hurmaava Simon