IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Huopalahden lumoava Kirjaklubi

Huopalahden lumoava Kirjaklubi

Huhtikuun inspiroivin löytö oli Huopalahden vanhalla asemalla järjestettävä Kirjaklubi. Se on ollut listallamme jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt päädyimme perille asti.

Ihastuimme! Illan haastateltavaan, lahjakkaaseen ja lämpimään kirjailijaan Heidi Köngäkseen (Sandrasta on luvassa oma postauksensa pian!), mutta myös miljööseen ja koko pakettiin.

Kirjaklubia luotsaa räväkkä, lempeä ja viisas Liisa Akimof. Akimof on lunastanut paikkansa sydämissämme jo 90-luvulla Kevät-kappaleellaan, mutta fanitus syveni entisestään, kun kuulimme Asematilasta. Se on avoin kulttuuritila Huopalahden ihastuttavassa asemarakennuksessa, jonka Akimof muutama vuosi sitten osti ja asutti yhdessä ystäviensä kanssa.

Asematila 2.jpg

Vuonna 1921 rakennetun, jugendhenkisen aseman odotushallista Akimof ja kumppanit tekivät "puolijulkisen olohuoneen". Siellä voi nauttia (ilmaisesta!) kulttuurista samalla, kun hengittää sisään historiaa ja kuvittelee kaikkia niitä menijöitä ja tulijoita, jotka ovat viime vuosisadan aikana kulkeneet saman salin kautta ja katselleet maisemaa sen valuvien ikkunoiden läpi.

Juuri tätä maailma tarvitsee! Tyyppejä, jotka avaavat ovensa taiteelle ja vieraille ihmisille, haastavat perinteiset asumisratkaisut ja siinä sivussa paljon muutakin. Tästä haluaisimme ottaa oppia. Muuttaa nyt kaveriporukalla vanhalle asemalle ja omistaa olohuone kulttuurille – lifegoals.

Kirjaklubilla oli ihana tunnelma: keskittynyt ja lämmin. Välillä naurettiin, välillä pyyhkäistiin silmäkulmia. Tiedättekö sen hassun ja vähän hämmentävänkin tunteen, kun jakaa vieraiden ihmisten kanssa hetken, josta tulee yllättävän merkityksellinen? Se tunne oli vahvasti läsnä.

Kirjaklubi oli kevään viimeinen, mutta syksyllä on luvassa lisää kiinnostavia kirjailijakohtaamisia! Tuskin maltamme odottaa.

Anna ja Taina

Mental Museum Lapinlahden Venetsiassa

Mental Museum Lapinlahden Venetsiassa

Huhtikuun helmet

Huhtikuun helmet