IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Äänikirjakevät

Äänikirjakevät

Kevät(kiire) yllätti opettajattaren! Kuten aina. Viime aikoina olenkin lueskellut, en lukenut. Mutta sitäkin enemmän kuunnellut – ja hurahtanut äänikirjojen kuuntelemiseen.

Latasin hieman epäillen Storytellin kokeilujakson, sillä aiemmin äänikirjasovellukset eivät ole innostaneet; eivät käyttöliittymällään eivätkä valikoimallaan. Viime kokeilusta on tainnut kulua sen verran aikaa, että äänikirjamarkkinat ovat ottaneet aimo harppauksia eteenpäin. Hyvä niin.

IMG_5370.jpg

Yksi äänirkirjayllättäjistä on ollut Maria Veitolan teos Maria. Olen aina fiilistellyt ja sympannut  Veitolaa, mutta hänen kolumninsa eivät ole koskaan iskeneet. Siksi tartuinkin luureihin hieman epäillen. Ja vielä mitä! Veitolan itsensä lukema äänikirja on teoksena kuin tehty juuri kuunneltavaksi. Teos on ihanan rehellinen ja raikas, samaistuttavia elämänpohdintoja pullollaan. Veitola kirjoittaa raadollisen aidosti kipeistäkin asioista, mitä arvostan todella. Vahvimmin kirjasta jäivät mieleen Veitolan lapsuus- ja nuoruuskokemukset sekä kirjan kokonaisvaltainen ajatus inhmillisyydestä ja keskeneräisyydestä. Siitä, että elämä on yhtä opettelua eikä valmista seesteisyyttä ehkä saavuta koskaan. Onneksi. Matkalla on hyvä olla.

Teos toimii mielestäni erinomaisesti nimenomaan kuunneltuna. Siivouksen lomassa, työmatkoilla, yksinäisillä lounailla. Taas totesin, miten tervettä ja virkistävää olisi kurottaa useamminkin oman odotushorisonttinsa ulkopuolelle – saattaa nimittäin yllättyä. Positiivisesti.

P.S. Löytyykö ruudun siltä puolen lisää äänirkirjavinkkejä? Storytellin kokeilujaksoa on vielä tovi jäljellä ja Saara Turusen Sivuhenkilö loppui juuri. Kuulisin mielelläni vinkkejä!

Anna

Toukokuun helmet

Toukokuun helmet

”Sota osui suoraan meidän pihaan”

”Sota osui suoraan meidän pihaan”