IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Toukokuun helmet

Toukokuun helmet

Terassikausi
Skumpankilistelyjä väheksymättä tämä tarkoittaa meille ennen kaikkea sitä, että vihdoin saa taas lukea ulkona. Kestosuosikkejamme ovat Sinisen huvilan kahvila ja Taideterassi. Töölönlahti on kaunis säässä kuin säässä, jokaisena vuodenaikana. Näissä muutaman viikon takaisissa kuvissa maisema vihertää vielä ujosti, mutta nyt se on jo syvänvihreässä kesäasussaan.

Sininen huvila.jpg

Pyöräily
Talven aikana ehtii unohtaa, miten vapauttavaa (ja nopeaa!) on viilettää pyörän satulassa paikasta toiseen bussissa nököttämisen sijaan. Helsinki ei ole mikään Kööpenhamina (vielä), mutta aika hyvät oltavat pyöräilijällä täälläkin jo on. Pyöräretkien sivutuotteena tulee puolivahingossa vallattua itselle vieraita kaupunginosia ja löydettyä uusia lempikahviloita.

Kotimaanmatkailu
Taannoinen miniloma Tampereella vei (aivan yllättäen) sydämeni. Pyynikin torni, Tuomiokirkko Simbergeineen, koski – ja Pispala! Julistin alueen Suomen Sisiliaksi, eikä mukana ollut hippustakaan ironiaa. Ajatella, että joku todella saa asua niissä korkeuksissa! Taisin vannoa useammankin talon kohdalla, että itkisin ilosta joka aamu, jos asuisin siinä. Vuorokauden verran pääsin sentään itsekin larppaamaan Pispala-eloa, kiitos Airbnb:n. (Puutalon pääty järvinäköaloineen oli muuten edullisempi kuin yksikään ketjuhotellin huone. Suosittelen lämmöllä!)

Ilmajooga
Tutustuimme ilmajoogaan Annan polttariviikonloppuna – ja hullaannuimme heti! Saimme lajiin lempeän lähdön Kalasataman ihastuttavalla Ilma-joogastudiolla. Jännittävintä tunnilla oli tietenkin ylösalaisin riippuminen, mutta kangas toi uusia ulottuvuuksia myös perinteisempiin asanoihin. Loppurentoutus on aina ollut mielestämme joogatunnin paras vaihe, mutta ilmajoogassa sekin oli next level. Makoilimme riippumatoissamme onnellisina kuin perhosentoukat koteloissaan. Ilmajoogasta haluamme tehdä osan arkeamme.

Ilma.jpg

Kielot, syreenit, pionit, metsäorvokit, omenankukat...
Näistä tuskin tarvitsee kertoa sen enempää? Nauttikaamme kukkaloistosta, kun sitä on. Parasta ja halvinta kukkaterapiaa on mennä metsään ja poimia oma villi luonnonkukkakimppunsa. Parasta mindfullnesharjoitusta, jos meiltä kysytään.

Toivo
Toukokuu on toivon kuukausi. Kaikki puhkeaa kukkaan, koko ihana, valovoimainen kesä on vielä edessä. Nauttikaamme siis sen tuomasta toivosta.

Anna ja Taina

    Kesälista

    Kesälista

    Äänikirjakevät

    Äänikirjakevät