IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Kesäkuun helmet

Kesäkuun helmet

Loma
Sanovat että elämänsä pitäisi järjestää niin, ettei siitä tarvitse lomaa. Ihan sinne asti emme vielä ole päässeet – pidämme kyllä molemmat työstämme ja arjestamme, mutta vasta lomalla havahdumme siihen, millaista kuormaa sitä arkena tuleekaan raahattua mukanaan: vastuuta, huolia, paineita, stressiä, syyllisyyttä.

Onneksi olemme kumpikin tosi hyviä lomailijoita! Maisemanvaihdos pian suvivirren jälkeen takasi sen, että heitimme arkihuolemme menemään ja solahdimme suoraan lomamoodiin. Tässä sitä ollaan, onnellisimmillaan: pisamia poskilla ja mieli kevyenä.

Puisto.JPG

Lukumaratonit
Kirjoihin uppoutuminen ei ole milloinkaan niin helppoa kuin kesällä (ks. kohta loma) – puistossa, riippumatossa, laiturilla, sadepäivänä sohvannurkassa. Harvasta asiasta tulee niin autuas olo kuin siitä, että saa lukea koko päivän keskeytyksettä.

IMG_7232.jpg

Kansallispuistot
Suomessa on 40 kansallispuistoa. Niitä on kaikkialla! Maakuntia matkaillessa kannattaakin siis ottaa kumpparit, lenkkarit tai vaelluskengät mukaan. Monia kansallispuistoja pääsee ihailemaan helposti päiväretkien muodossa. Merellisen maiseman ystäville Meri-Lapissa sijaitseva Perämeren kansallispuisto (joka muuten viettää tällä viikolla juhlaviikkojaan) on ihastuttava. Tällä hetkellä saaristomaisemassa voi ihailla vaaleanpunaisia ruijanesikkoja ja kuunnella ihmeellisesti pauhaavaa ulkomerta. Kunhan muistaa varoa juuri tähän aikaan pesiviä lintuja.

IMG_7267.JPG

Luppiobergetin Utblick-ravintola
Lisää Lappi-vinkkejä! Jos ajaa Käsivartta kohti tai on matkalla Norjaan (esimerkiksi Lofooteille, kuten aika moni tuttavani tänä kesänä), ajakaa ihmeessä Tornionjokivarren Ruotsin puolta aina Övertorneån Luppiobergetille saakka. Vaaralta on kauniit näkymät yli Tornionjokilaakson ja mikä parasta, nyppylällä on aivan ihastuttava ravintola-kahvila Utblick! Loistavaa lähiruokalounasta ja illallista ihastuttavassa miljöössä. Tornedalen eli Tornionlaakso molemmin puolin rajajokea on muutenkin ihanan vehreä kesälomakohde. Ja aurinko ei muuten laske.

Anna ja Taina

Tyttöjen sota

Tyttöjen sota

Matkalaukkuun sopivaa kesälomalukemista

Matkalaukkuun sopivaa kesälomalukemista