IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Heinäkuun helmet

Heinäkuun helmet

Tarvaspää
Akseli Gallen-Kallelan museo Espoossa on täydellinen kesäretkikohde! Tarvaspäähän hurauttaa Töölöstä pyörällä puolessa tunnissa – merenrantareittejä pitkin tietenkin. Linnamainen ateljeemuseo on kiehtova, mutta vielä enemmän viehätti Gallen-Kallelan perheen kotitalo Tarvaspää samassa pihapiirissä. Kauniissa 1800-luvun pitsihuvilassa toimii nykyään kahvila, josta saa mm. kotitekoisen makuista lohikeittoa ja taivaallista sitruunatorttua. Samalla voi hengitellä historiaa salin puolella tai nauttia puutarhan vehreydestä.

Tarvaspää.jpg
Tarvaspää2.jpg

Nuoren Voiman podcast Kirjoittamisesta
Kesä on siitä(kin) ihanaa aikaa, että vihdoin on tilaisuus paitsi lukea yöpöydälle ja Goodreadsin Want to read -listalle pinoutuneet kirjat, myös katsoa ja kuunnella kaikki arjessa väliin jääneet sarjat ja podcastit. Vahva (suorastaan haltioitunut) suositus kaikille kirjoittamisesta ja kirjailijoista kiinnostuneille: Nuoren Voiman Kirjoittamisesta-podcast. Podcastia luotsaa Erkka Mykkänen, ja vierailijoina kuullaan keskenään hyvin erilaisia kirjoittajia ja ihmisiä – mm. Miina Supista, Minna Rytisaloa ja Riku Korhosta. Innostuin niin, että monessa kohtaa nyökyttelin tai nauroin ääneen. Useamman kerran piti myös painaa pausea ja kirjoittaa joku lause ylös.

Fantastico! -näyttely
Ateneumissa on kesän ajan käynnissä aivan ihastuttava italialaisen taiteen näyttely. Fantastico! -näyttelyssä on esillä ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntyneen maagisen realismin ajan maalaustaidetta – niin inspiroivaa, salaperäistä ja viehtättävää ihmiskuvausta. Jos käyt tänä kesänä vain yhdessä näyttelyssä, valitse tämä. Upeat, värikylläiset ja unenomaiset maalaukset pyörivät mielessä vielä monta päivää vierailun jälkeenkin. Mutta pidä kiirettä, näyttely on avoinna vielä 19. elokuuta saakka.

IMG_7854.JPG

Marjameditaatio
Vietin heinäkuun loppupuolella kolme päivää marjapensaissa ja muistin taas, miten meditatiivista hommaa poimiminen on. Olin varannut mukaan äänikirjoja, mutta lopulta ei huvittanutkaan kuunnella muuta kuin marjojen ropinaa rasian pohjalle ja omia, hitaita ajatuksiaan. Helteestä (ja paarmoista) huolimatta löysin marjapuskasta kesän parhaan zen zonen. Nyt jo lohduttaa ajatus, että marraskuun pimeydessä voi kaivaa pakkasesta marjojen muodossa hippusia tästä autuaasta, loputtoman pitkästä kesästä.

IMG_4428.JPG

Mökkiytyminen
Jos saisin toivoa heinäkuulta vain yhtä asiaa, se olisi vuodesta toiseen sama: mökkiytyminen. Tiedättehän sen tilan: kun on nälkä, syödään ja kun on kuuma, uidaan. Muu aika lojutaan laiturilla tai kalliolla. Viikonpäivästä tai kellonajasta ei ole tietoa ja puhelin unohtuu laukkuun. Ruoka on yksinkertaista ja maistuu taivaalliselta, koska se syödään kuistilla. Ainoa mahdollinen huoli on, että kirjat loppuvat kesken.

Anna ja Taina

Viisi syytä odottaa syksyä

Viisi syytä odottaa syksyä

"Herätessä hymyilyttää"

"Herätessä hymyilyttää"