IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Syyskuun helmet

Syyskuun helmet

Nuori Astrid
Astrid Lindgrenin elämään pohjautuva uutuuselokuva on kaunis visuaalisesti ja monella muullakin tasolla. Elokuva tavoittaa hienosti Lindgrenin nuoruudesta kumpuavan ja koko elämän läpäisevän surun – salissa itkettiin monta kertaa. Jotain jäin silti kaipaamaan. Lindgrenistä on rakkaiden lastenkirjojen ja elämäkerrallisen aineiston perusteella muodostunut valtavan moniulotteinen ja elävä kuva, eikä Nuori Astrid täysin tavoita kaikkia näitä nyansseja. Jokin villi kipinä elokuvan Astridista puuttui. Siitä huolimatta kyseessä on neljän tähden elokuva: suloinen ja koskettava.

Marimekko
Syksyn inspiroivimmat muotikuvat tulevat 60-luvulta. Newyorkilaisen Town&Countryn julkaisemat Marimekon vanhat mallikuvat lumosivat meidät täysin. Mitä naisia, mikä tunnelma!

Smoothiesesonki
Kirpsakka alkusyksy on smoothieiden ja vihermehujen kulta-aikaa. Heitämme blenderiin esimerkiksi inkivääriä, sitruunaa, kurkkua, banaania, minttua, omenamehua ja varsiselleriä, johon jostain syystä iskee himo juuri tähän aikaan vuodesta. Tämä mustikkasmoothie puolestaan toimii pika-apuna makeannälkään silloin, kun ei jaksa pyöräyttää piirakkaa.

Kekkonen.jpg

Lukupiiri
Syksyllä jos joskus osaa olla kiitollinen siitä, että arjessa on ihania asioita. Yksi parhaista on kuukausittain kokoontuva lukupiirimme. Viimeksi luimme Helmi Kekkosta, seuraavaksi Selja Ahavaa. Tästä lisää pian!

Kanervat.jpg

Retket
Koskaan ei ole niin ihana aika retkeillä kuin syksyllä! Termari, eväät ja tulitikut mukaan ja ulos luontoon. Vietimme esimerkiksi eräitä 30-vuotissynttäreitä Porkkalanniemen kallioilla ja syntympäiväkakun korvasi tikkupulla ja merimaisema. Parasta!

Jos aika on kortilla, pääsee Helsingissä pujahtamaan helposti luonnon helmaan suuntaamalla esimerkiksi Mustikkamaalle tai Lammassaareen.

Porkkala.jpg

Anna ja Taina

Hölmö nuori sydän

Hölmö nuori sydän

Perno Mega City – lähikuvia lähiöstä

Perno Mega City – lähikuvia lähiöstä