IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Viisi syytä odottaa syksyä

Viisi syytä odottaa syksyä

Syksyä pukkaa. Lomasta luopuminen on joka vuosi yhtä haikeaa, mutta näin täyteläisen, onnellisen kesän jälkeen syksy ei tunnu hullummalta ajatukselta. Ainakaan, jos muistaa keskittyä olennaisuuksiin, joita tähän aikaan vuodesta ovat...

Kirjauutuudet
Odotamme malttamattomina muun muassa Tommi Kinnusen Pinttiä, Minna Rytisalon Rouva C:tä, Noora Vallinkosken Perno Mega Cityä, Petja Lähteen Ilon kaavaa, Jari Järvelän Kosken kahta puolta ja Vilja-Tuulia Huotarisen Niin kuin minä heidät näin -romaania.

IMG_1280.JPG

Yleinen hyggeily
Kun kotona on kesäkuukausina ehtinyt pyörähtää lähinnä kastelemassa kukat ja pesemässä pyykit, on omissa nurkissa luuhaaminen yhtäkkiä luksusta. Kynttilöiden sytyttely ja teen ääreen käpertyminen tuntuu pimenevinä iltoina paremmalta kuin koskaan.

Syystapahtumat
Helsingissä tapahtuu elokuun iltoina paljon. Tämän viikon lauantaina nautitaan taas ilmaisleffasta pimenevän taivaan alla, kun tunnelmallinen Kino Kivinokka valtaa Kivinokan hiekkarannan. Mukaan oma viltti, villatakki ja evästä (kerrankin voi hifistellä ja vaihtaa popparit piknikkoriin).

Kalenteriin kannattaa merkitä myös aina yhtä hurmaava Taiteiden yö ja ihastuttava yllättäjä Art goes Kapakka. Jos kesäteatterikäynti jäi väliin, vielä ehtii myös Suomenlinnaan Ryhmäteatterin Yksi lensi yli Käenpesän -esitykseen.

Into kokeilla uusia harrastuksia
Työväenopiston kurssien selaaminen ja niistä unelmoiminen on parasta, mitä ihminen voi elokuussa tehdä. Takana on aika monta kukansidontakurssia, akvarelleja sekä joogaa, ja tänä vuonna Anna ilmoittautuu ainakin baletin alkeisjatkoon (iiks!) sekä pehmeän baletin intensiiville. Joka vuosi unelmoin myös drjeijauksesta, italian alkeista, keramiikkakurssista, merenkulusta, sienikurssista, luovasta kirjoittamisesta... kaikesta! Harmi vain, että viikon päivät loppuvat aina kesken.

Taina aloittaa lenkkeilyn joka vuosi samaan aikaan: alkusyksystä, kun Keskuspuisto hehkuu ja ilma on kuulas (ja lopettaa vaivihkaa loka-marraskuussa, kun taivaalta sataa tiskirättejä).

IMG_0230.JPG

Työt ja arkirytmi
Tässä kohtaa vuotta kaurapuuro ja aamuherätykset tuntuvat salakavalan houkuttavilta – vaikka sitä kyllä tietääkin, että se on ansa. Tänä lukuvuonna olemme vannoneet säilyttävämme tolkun työasioissa ja luvanneet itsellemme sakkoja mm. sunnuntaityöskentelystä. Saas nähdä, kuinka käy!

Anna ja Taina

Pintti – sunnuntairomaani

Pintti – sunnuntairomaani

Heinäkuun helmet

Heinäkuun helmet