IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Tammikuun helmet

Tammikuun helmet

Talvi
Liekö syynä huoli talvien menettämisestä vai mikä, mutta tänä vuonna olemme suorastaan syleilleet tätä valkeaa vuodenaikaa. Olemme nauttinneet kipakoiden pakkaspäivien kävelylenkeistä (toimii erityisesti äänikirjalla ja kunnon talvikengillä varustettuna), hyrisseet onnesta katsellessamme ikkunasta öisiä lumimyrskyjä ja kiljuneet riemusta pulkkamäessä (mukaan termarillinen kuumaa mehua tai kaakaota, tietenkin). Suojellaan yhdessä näitä talvia, suojellaanhan?

1816933c-ae35-4df8-a0aa-417a69cbf079.JPG

Päivät joina kukat kukkivat
Vinkki hyvän draaman ystäville (ja täsmäisku kaikille Jonas Gardell -faneille): Areenaan tupsahti vuoden ensimmäisenä päivänä hieno minisarja Päivät joina kukat kukkivat. Resepti on taattua Gardellia: suuria teemoja ja suuria tunteita 70-luvun Tukholmassa. (Huom. itkuvaroitus!)

Kuva: Yle Areena

Kuva: Yle Areena

Mielenrauha
Tänä(kin) vuonna tein vain sellaisia uudenvuodenlupauksia, joiden arvelin oikeasti lisäävän mielenrauhaa ja jaksamista. Tammikuussa olen lunastanut lupauksiani mm. joogan ja meditaation parissa. Joogasalilla olo oli parin vuoden tauon jälkeenkin kuin kotiin olisi tullut (varsin kauniiseen kotiin, jossa on aina tuoreita kukkia ja täydellinen fengshui), mutta meditaation juurruttaminen arkeen ei ole sujunut ihan itsestään. Headspace on ollut siinä oiva apu: sopivan simppelit harjoitukset ja lempeä-ääninen ohjaaja aiheuttavat lievää riippuvuutta.

Taina ja Anna

Kadonneet tytöt

Kadonneet tytöt

Marraskuun helmet

Marraskuun helmet