IMG_2484.JPG

Lempilauseita

Lempilauseita ei ole kirjablogi. Se on blogi hyvästä elämästä (jota ei ole ilman hyvää kirjallisuutta). Se on paikka tärkeille, kauniille ja painaville sanoille, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lempilauseiden taustalla on ajatus lukemisesta elämäntapana ja levähdyspaikkana(si). Tervetuloa.

Helmikuun helmet

Helmikuun helmet

IMG_2159.jpg

Sirkka Turkan haastattelu Nuoressa Voimassa
Vinkki Sirkka Turkka -faneille (ja ylipäätään kaikille ikivihreästä runoudesta ja viisaista naisista kiinnostuneille): ihana Aura Nurmi haastatteli upeaa Sirkka Turkkaa, ja näiden kahden esikuvallisen naisen kohtaaminen on nyt luettavissa paitsi Nuoren Voiman uusimmassa numerossa, myös netissä. “Elämä on ollut täyttä, ei oo tarvinnut turhastella”, toteaa 80-vuotias Turkka haastattelussa. Siinäpä tavoitetta!

IMG_2153.jpg

Aurora
Kotimainen uutuus Aurora on oikea hyvän mielen leffa. Se ei kuitenkaan tässä tapauksessa tarkoita, että elokuva väistelisi hankalia aiheita – epäsovinnainen Aurora menee ryminällä niitä päin ja kumoaa mennessään monta raja-aitaa. Elokuva kuitenkin naurattaa siinä missä itkettääkin, ja leffateatterista lähtiessä päällimmäiseksi jää huvittuneen toiveikas fiilis. Ehkä parasta elokuvassa ovat raikkaat, ihanan nyrjähtäneet henkilöhahmot – erityisesti riemastuttavan ronski Liisa-mummo ja tietysti Aurora, hurmaava hurrikaani.

Kannattaa lukaista myös ohjaaja Miia Tervon haastattelu, joka taustoittaa elokuvaa kiinnostavasti.

IMG_2131.jpg

Saunominen
Emme liene ainoat joiden sydämessä läikkyy, kun tulevaa lupaileva aurinko valtaa kaupungin kadut ja työmatkan varrella metsiköstä kuuluu varovaista viserrystä. Vaikka kevään lupaus on jo heitetty ilmoille, talvea on jäljellä vielä hetki. Kannattaa siis ottaa kaikki irti talvitekemisistä. Yksi ehdoton suosikkimme on saunominen ja kylpeminen pitkän kaavan mukaan.

Kaupungin parhaat saunat löytyvät Kalliosta ja Yrjönkadulta. Kotiharjun sauna ja Yrjönkadun uimahalli puusaunoineen ovat kumpikin yli 90-vuotiaita arvokkaita vanhuksia. Yrjönkadun ylistys löytyy täältä. Kotiharjun saunassa puolestaan pääsee nauttimaan autenttisesta työläissaunan tunnelmasta. Pukuhuone on uskomattoman kodikas ja itse sauna valtava. Rituaaleihimme kuuluvat kasvonaamio, kylmä inkivääriolut ja vilvotteleminen saunan pihalla Kallion ytimessä.

Anna ja Taina

PS. Kuvissa Kaisaniemen Kasvitieteellisen puutarhan helmikuista kukkaloistoa. Jos kevät tuntuu liian kaukaiselta, suosittelemme (jälleen) piipahtamaan!

Maaliskuun helmet

Maaliskuun helmet

Kadonneet tytöt

Kadonneet tytöt